Home

Het Laatste Avondmaal Tongerlo

Arnold Streyters, abt van de norbertijnenabdij van Tongerlo, koopt de kopie van Het Laatste Avondmaal in 1545, een halve eeuw nadat Da Vinci de oorspronkelijke muurschildering maakt in Milaan.; Het doek is liefst 34 vierkante meter groot: 4,24 op 8,02 meter.Het is uiteraard niet de enige kopie, verre van, maar de kopie van Tongerlo wordt beschouwd als een van de meest waardevolle Isbouts zocht en vond in Europese archieven aanwijzingen dat Leonardo Da Vinci minstens heeft bijgedragen aan het schilderij in Tongerlo. 'In 1550 schreef de eerste biograaf van Leonardo, Giorgio Vasari, dat in 1499, net toen Leonardo het laatste avondmaal voltooide, Milaan werd binnengevallen door de Franse koning Lodewijk XII Lees het integrale artikel van Ludwig De Vocht over het 'Het Laatste Avondmaal' van Laurent Reypens in de norbertijnenabdij van Tongerlo in Tertio nrs. 1.066 & 1.067 van woensdag 15 juli 2020. Greet Verschatse en Piet Boncquet, Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci Sedert 1545 is de Abdij van Tongerlo abdij in het bezit van een kostbaar doek: de meest getrouwe en mooiste replica van het Laatste Avondmaal, dat Leonardo da Vinci schilderde in de eetzaal van het klooster Santa Maria delle Grazie te Milaan Reportage voor RKK Katholiek Nederland TV over de replica van Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci en over de versie van Andy Warhol. Camera, regie &.

'Het Laatste Avondmaal' in Tongerlo: een wonderlijke

De abdij van Tongerlo pakt op de website van haar Da Vinci Museum niet meteen uit met namen als Dan Brown of verwijzingen naar de Da Vinci Code, wat zeer begrijpelijk is. Ook zonder de mystieke en mysterieuze connotaties die verbonden zijn aan het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci - of een degustatie van het abdijbier, blijft een bezoek meer dan de moeite waard 1545 is de Abdij van Tongerlo abdij in het bezit van een kostbaar doek: de meest getrouwe en mooiste replica van het Laatste Avondmaal, dat Leonardo da Vinci schilderde in de eetzaal van het klooster Santa Maria delle Grazie te Milaan Toerisme. De abdij trekt het hele jaar door veel gelovigen en toeristen. Inkomsten worden gehaald uit onder andere een boekhandel, een bakkerij en het Tongerlo abdijbier dat voor de abdij gebrouwen wordt door brouwerij Haacht.Vanzelfsprekend kan de getrouwe kopie ofte replica van Het Laatste Avondmaal van da Vinci, die circa 1506-1507 onder toezicht van da Vinci door zijn leerling Andrea.

Wie het fraaie binnenplein van de abdij betreedt, De oudste replica van de muurschildering Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci wordt hier tentoongesteld. Geneinde 2 - 2260 Tongerlo Tel: 014 54 10 48; Het Park (Tongerlo-Dorp) Meulemanslaan 39 - 2260 Tongerlo Op 7 november sprak prof. dr. Michael Kwakkelstein. externe link. ( Kunstgeschiedenis. externe link. ) in De Standaard over het fresco Het laatste avondmaal in Tongerlo. Enkele onderzoekers menen dat dit fresco is geschilderd door Leonardo Da Vinci. An artist's copy of Leonardo da Vinci's painting of The Last Supper. Source: Wikimedia 'Het Laatste Avondmaal' in Tongerlo is een replica van de beroemde muurschildering in het klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. Da Vinci maakte dat meesterwerk tussen 1495 en 1498 Een van zijn beroemdste werken is uiteraard Het laatste avondmaal, een fresco in de refter van het Santa Maria delle Grazie in Milaan. Om een kopie daarvan draait het nu. Al meer dan 450 jaar is een replica op ware grootte eigendom van de Norbertijnenabdij in Tongerlo. Het zou besteld zijn door de Franse koning Lodewijk XII (1462-1515) In de enirme abdij van Tongerlo is in een apart gebouwtje een kopie (uit het atelier van da Vinci) van het Laatste Avondmaal te bekijken. In Mikaan hangt het irigineel. Maar na beiden gezien te hebben geeft Tongerlo een bijzonder goed beeld van wat de schikder heeft bedoeld. Een heel aardige mevrouw stond ons te woord( wij waren de enige.

Is 'Het Laatste Avondmaal' in de abdij van Tongerlo dan

In de abdij van Tongerlo hangt een van de meest waardevolle kopieën van het iconische kunstwerk 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci. Het doek is ondertussen aan een restauratie toe. Het Laatste Avondmaal - Reportage door RTV. Televisiereportage over de voorbereidingen van tentoonstelling 'Het Laatste Avondmaal' in de Abdij van Tongerlo Meer info. Het Laatste Avondmaal - Acryl op canvas - 150 x 450 cm - Klik hier voor meer info over de tentoonstelling

Replica Het Laatste Avondmaal Tongerlo. Sinds 1545 is de Abdij van Tongerlo in het bezit van een prachtige replica van Het Laatste Avondmaal, dat Leonardo da Vinci in de eetzaal van het klooster Santa Maria delle Grazie te Milaan geschilderd heeft Het Laatste Avondmaal heeft betrekking hebben op de laatste maaltijd die Jezus met zijn discipelen had voordat hij gearresteerd werd. Het Laatste Avondmaal is een bekende gedachte uit het Nieuwe Testament. Jezus heeft voor zijn kruisdood, circa 33 na Christus, met zijn discipelen de joodse paasmaaltijd gehouden. Tijdens deze paasmaaltijd heeft Jezus het avondmaal ingezet Het belangrijkste voorbeeld van kunst en cultuur in de abdij van Tongerlo is echter de replica van Het Laatste Avondmaal, die rond 1507 geschilderd werd door leerlingen van Leonardo Da Vinci. Het werk is echter niet zomaar een replica, het is de best bewaarde kopie van het meesterwerk van Da Vinci Het Laatste Avondmaal is nu voor zo'n 80% het werk van restaurateurs. Deze restaurateurs werden enorm geholpen door de vele replica's die al vroeg van Het Laatste Avondmaal zijn gemaakt. Kerken, kloosters, ziekenhuizen, clerici, vorsten, noem maar op, wilden dolgraag een kopie Het Laatste Avondmaal. 30/04/21; Tentoonstelling in twaalf kijkvensters in het centrum van Venray. Gastcurator Ben van Kollenburg verzamelde een aantal hedendaagse interpretaties van het Laatste Avondmaal: een tafel met alleen maar Judassen of een stel gieren die een feestdis komen verstoren

Het Laatste Avondmaal door Da Vinci ; interpretatie van een andere auteur dan bovenstaande Dit is een schilderij van Da Vinci dat veel stof doet opwaaien: nog steeds. Dit werk was voor Da Vinci een ultiem schilderij om zijn eigen zienswijzen op een verbloemde wijze in weer te geven, omdat het openlijk weergeven hiervan zeer in strijd was met de Kerkelijke Wetgeving in die tijd U bent nu hier: Home > Het Laatste Avondmaal: topstuk in de kunstgeschiedenis > laatste avondmaal Abdij van Tongerlo. laatste avondmaal Abdij van Tongerlo. Lees Voor. Interessant? Deel dit artikel dan op de social media. Speerpunten. Wonen, welzijn en zorg. Veiligheid. Koopkracht. Digitalisering Het Laatste Avondmaal is een van zijn bekendste schilderwerken. Hij rondde het fresco in 1498 af in de refter van een dominicanenklooster in Milaan. Kunsthistoricus Isbouts denkt dat de kopie in Tongerlo gemaakt werd in opdracht van de Franse koning Lodewijk XII In de norbertijnenabdij van Tongerlo hangt sinds vorige maand tegenover de replica van Leonardo Da Vinci's Laatste Avondmaal een meditatieve hedendaagse versie ervan, geschilderd door Laurent Reypens (1954). Op een voorts lege tafel liggen de voor hem karakteristieke lege bolkommen met de onderkant naar het publiek gekeerd. Dertien in totaal

Een Amerikaanse Da Vinci-kenner, Jean-Pierre Isbouts, is er van overtuigd dat Da Vinci zelf meewerkte aan de replica van Het Laatste Avondmaal. Deze replica hangt in de Norbertijnenabdij in Tongerlo. Het Leuvense onderzoekscentrum Imec heeft het schilderij nu 'gescand'. Isbouts durft met 85% zekerheid zeggen dat Da Vinci het penseel zelf hanteerde Het Laatste Avondmaal spat in de relatief kleine Onze-Lieve-Vrouweabdij in Tongerlo in al z'n grootsheid van de muur. Terwijl het fresco van Het Laatste Avondmaal in het Italiaanse Milaan steeds. Wie kraakt de Da Vinci-code in Tongerlo? Explorers 17/09/2019 11 min lezen door Marc Helsen. Vijfhonderd jaar nadat Leonardo da Vinci in 1519 zijn laatste adem uitblies, wil de Amerikaanse historicus Jean-Pierre Isbouts bewijzen dat het levensgrote doek van Het Laatste Avondmaal in de abdij van Tongerlo deels door Leonardo zélf geschilderd is Westerlo - 'Het Laatste Avondmaal' in de abdij van Tongerlo is een echte Leonardo da Vinci. Of toch een beetje. Jezus en Johannes zou de grootmeester persoonlijk op het doek hebben geschilderd.

Langzame opmerkingen in een snelle tijd: Een ietsist in

Dag 3, Het Laatste Avondmaal in Tongerlo en kasteel Prins de Merode Sinds 1545 is de Abdij van Tongerlo abdij in het bezit van een kostbaar doek: de meest getrouwe en mooiste replica van het Laatste Avondmaal, dat Leonardo da Vinci schilderde in de eetzaal van het klooster Santa Maria delle Grazie te Milaan Abdij van Tongerlo en \`Het Laatste Avondmaal\` - De Abdij van Tongerlo is een uiterst geschikte bestemming voor een dagje uit. Wie het fraaie binnenplein van de abdij betreedt, onder het laat-romaanse en gotische poortgebouw door, krijgt meteen een over Is het canvas van Het Laatste Avondmaal in de abdij van Tongerlo meer dan een kopie van het beroemde fresco in Milaan? Kunstkenners zijn ervan overtuigd geraakt dat Leonardo Da Vinci zélf aan het. De publiekstrekker is zonder twijfel de getrouwe replica van Leonardo da Vinci's Het laatste avondmaal, dat dateert uit 1500. Tongerlo Lux LUX, Latijn voor licht, verwijst naar de weerspiegeling van het licht in de warme koperkleur De Abdij van Tongerlo is een norbertijnenabdij bij het dorp Tongerlo in de Belgische gemeente Westerlo. De abdij werd gesticht rond 1130, toen een aantal norbertijnen van de Sint-Michielsabdij te Antwerpen zich vestigden op het landgoed van heer Giselbert van Castelré. De abdij is tot in de 13e eeuw enige tijd een dubbelklooster geweest waarin ook norbertinessen woonden. Tot ver in de 16e.

Monumentaal stilleven weerspiegelt Laatste Avondmaal in

» Nederlands - Tongerl

Is replica van Het Laatste Avondmaal in Tongerlo van Da

Da Vinci's Laatste Avondmaal in Tongerlo - YouTub

Leonardo Da Vinci heeft hoogstwaarschijnlijk zelf meegeschilderd aan de versie van Het laatste avondmaal die in de abdij van Tongerlo hangt. Dat zegt een Amerikaanse professor kunstgeschiedenis die deze week het doek heeft doorgelicht met een speciale camera van het Leuvense onderzoeksinstituut Imec. Het nieuws komt niet toevallig vandaag, exact vijfhonderd jaar na het In 1498 voltooide Leonardo da Vinci in de Santa Maria delle Grazie in Milaan zijn beroemde Laatste avondmaal. In 1545 kocht Arnold Streyters, abt van de Abdij van Tongerlo, een zeer nauwkeurige kopie

Tongerlo: Leonardo's Laatste Avondmaal - Blogge

» Da Vinci-Museum - Tongerl

Zout was het symbool van vriendschap. Allemaal details die in Milaan verdwenen of vervaagd waren. En ik zag kleur. Rood, groen, roze, blauw. Het Laatste Avondmaal leek plotseling een veel gewoner schilderij. Het was een goede kopie, want getrouw miste ze finesse. Leonardo schilderde een mysterie, hier zagen we een gebeurtenis Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci Prachtig boek ter ere van het da Vinci jaar over monumentaal kunstwerk naar Leonardo da Vinci in de Lage Landen. Terwijl het origineel in Milaan langzaam kleur en glans verliest, schittert een van de oudste en beste kopieën van dit werk nog steeds in de abdij van Tongerlo Het Laatste Avondmaal is een beschrijving van de laatste maaltijd die Jezus Christus ongeveer 2000 jaar geleden met zijn discipelen at, voordat hij werd gearresteerd en aan een Romeins kruis werd. Het Laatste Avondmaal (Leonardo da Vinci) - Wikipedi . D e Italiaanse humanist Leonardo da Vinci (1452-1519) was een alleskunner Het Laatste Avondmaal (in het Italiaans, Il Cenacolo of L'Ultima Cena) is een muurschildering geschilderd door Leonardo da Vinci in opdracht van hertog Ludovico Sforza in de refter van het Santa Maria delle Grazie, een dominicaner klooster in Milaan. 45 relaties Vlaamse Meesters in Situ is een kunstproject van Toerisme Vlaanderen en Openbaar Kunstbezit Vlaanderen waarmee op 45 locaties in Vlaanderen kunstwerken van Vlaamse Meesters in de kijker worden gezet op de plek waarvoor ze werden gemaakt. Het programma werd gelanceerd in 2019 en verlengd in 2020 en zet kunstwerken op volgende sites in de kijker

Abdij van Tongerlo - Wikipedi

 1. der geschilderd dan Leonardo da Vinci zelf. Het bizarre is dat het origineel verworden is tot een vage muurschildering en dat de kopie zich juist in zeer goede staat bevindt
 2. Het Laatste Avondmaal - Norbertijnenabdij - Tongerlo (BE) Nu was ik recent de voordracht nog eens aan het lezen, die Mieke hield in de Steinerschool in Turnhout. In het tweede gedeelte hiervan (nieuwsbrief nr. 7) behandelt Mieke de zintuigleer van Rudolf Steiner
 3. Het Laatste Avondmaal in Tongerlo en het beeld van moeder Maria met het kind gemaakt door Michel Angelo en staat in de OLV-Kerk van Brugge. Het zijn alletwee meesterwerken en of Johannes een.
 4. Het Laatste Avondmaal in de abdij van Tongerlo. Isbouts en collega's geloven echter dat Da Vinci zelf betrokken is geweest bij deze kopie. Misschien heeft hij zelfs onderdelen van het schilderij geschilderd. Daar zijn een paar aanwijzingen voor, aldus het persbericht van imec
 5. Wij waren net terug van citytrip Milaan en hebben samen met velen moeten vaststellen dat een bezoek aan het originele Laatste Avondmaal van Da Vinci niet mogelijk is zonder ver op voorhand hier voor te boeken. Het werk in Tongerlo was mij bekend sinds de rage omtrent het boek de Da Vinci Code van Dan Brown,.
 6. Tijdens die wandeling over het binnenplein vertelt een gids een uur lang over de boeiende geschiedenis en het leven van deze religieuze gemeenschap. Aansluitend op de rondleiding kan je aan groepstarief de mysteries van Leonardo da Vincis 'Laatste Avondmaal' ontdekken in het da Vincimuseum. Afspraak elke zondag om 14 uur aan het poortgebouw
 7. In het poortgebouw zijn Romaanse invloeden uit de 14de eeuw terug te vinden. De gotische bovenbouw dateert uit de 16de eeuw. Boven de poort staan beelden van de Heilige Barbara, Bewonder in de abdij zeker ook de unieke versie van Leonardo da Vinci's indrukwekkende Laatste Avondmaal. Norbertijnenabdij van Tongerlo

» Toerisme-Info - Tongerl

Op het enorme binnenplein geeft het classicistische prelaatskwartier toegang tot het da Vincimuseum. Daar is een replica van da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal' te bewonderen. Rond het binnenplein staan verder het bisschopshuis uit 1547 met rank torentje en de 17de-eeuwse bedrijfsgebouwen Als je ergens in de buurt van Tongerlo bent, mis dit prachtige tweede schilderij van het Laatste Avondmaal niet. (Ik was in Rotterdam en maakte een speciale reis.) De Vinci en zijn assistenten schilderden deze met verf van betere kwaliteit en het detail is gewoon geweldig. Ik Vandaag is het nummer 3 op de Vlaamse Topstukkenlijst, een must see, zeker nu men weer een stapje dichter is in het onderzoek of Leonardo zelf heeft meegewerkt aan het schilderij! Kijk hier voor meer info over Da Vinci's Laatste Avondmaal Met Gids 53 naar de abdij van Tongerlo: Samen op wandel in de abdij van Tongerlo Inkomsten worden gehaald uit onder andere een boekhandel, een bakkerij en het Tongerlo abdijbier dat voor de abdij gebrouwen wordt door brouwerij Haacht, en door de entree op de bezichtiging van een getrouwe kopie van Het Laatste Avondmaal van Da Vinci die onder toezicht van Da Vinci door zijn leerlingen zou zijn gemaakt

Op het einde van de vijftiende eeuw woonde de schilder Leonardo Da Vinci aan het hof van hertog Lodovico Sforza van Milaan. Deze gaf hem in 1495 de opdracht om in de refter van een dominikaner-klooster in Milaan een schilderwerk te maken van Het Laatste Avondmaal. Het was niet ongebruikelijk in die tijd om eetzalen met dit thema op te luisteren Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal en de 12 apostelen De 12 dierenriemtekens We zien in het schilderij van da Vinci zowel het getal 4 terugkomen als het getal 3 in de ramen en vlakken aan de zijkanten.De twaalf apostelen zitten in 4 groepjes van 3 bij elkaar en een nadere inspectie van alle eigenschappen zouden de twaalf apostelen met de twaalf dierenriemtekens in verband kunnen brengen Het kasteel de Merode is slechts éénmaal per jaar open voor het publiek. Een kans die je móet grijpen want het bezit veel pracht en praal. Het nieuwe kasteel van de Merodes is nu het gemeentehuis. De Norbertijnenabdij verdient evenzeer een bezoek, zeker voor de unieke replica van Het Laatste Avondmaal Da Vinci museum Tongerlo. Da Vinci-Museum. Tongerlo; Nederlands; Sedert 1545 is de Abdij van Tongerlo abdij in het bezit van een kostbaar doek: de meest getrouwe en mooiste replica van het Laatste Avondmaal, dat Leonardo da Vinci schilderde in de eetzaal van het klooster Santa Maria delle Grazie te Milaan Da Vinci-museum Norbertijnenabdij Tongerlo Abdijstraat 40 B - 2260 Tongerlo (Antw.

Bezoek ook zeker het De Vinci-museum. Daar bevindt zich een indrukwekkende replica uit 1506 van Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Tongerlo : beste bier ter wereld De abdij van Tongerlo heeft eeuwenlang zijn eigen bier gebrouwen. Daar kwam een einde aan in de eerste wereldoorlog toen de Duitsers aan de haal gingen met de koperen. Het kostbaarste van de abdij is een replica van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, ondergebracht in het Da Vincimuseum. Hier wordt de meest getrouwe weergave bewaard van de muurschildering die Leonardo da Vinci schilderde in het Dominicanenklooster in Milaan. Het doek meet 4,5 op 9 meter Het Da Vincimuseum in de abdij bezit een replica van Het Laatste Avondmaal uit 1498 dat Leonardo in Milaan schilderde, in de refter van het dominicanenklooster. Het Tongerlose werk, bijna 34 m², zou gemaakt zijn door zijn leerling Andrea Solario, onder Da Vinci's toezicht In de abdij van Tongerlo hangt al sinds 1545 een kopie van Het laatste avondmaal. En die replica zou veel dichter bij het origineel staan dan iedereen steeds heeft aangenomen De abdij werd gesticht rond 1130, toen een aantal norbertijnen van de Sint-Michielsabdij te Antwerpen zich vestigden op het landgoed van heer Giselbert van Castelré. De abdij is tot in de 13e eeuw enige tijd een dubbelklooster geweest waarin ook norbertinessen woonden.. Tot ver in de 16e eeuw had de abdij van Tongerlo uitgebreide bezittingen in het hertogdom Brabant

Is Het laatste avondmaal in Tongerlo door Da Vinci

 1. Leuven (België), 2 mei 2019 - Imec, 's werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie kondigt vandaag aan dat het zijn hyperspectrale camera heeft ingezet om zeer gedetailleerde scans te maken van het canvas van Het Laatste Avondmaal in de abdij van Tongerlo. Op basis van de hyperspectrale scans wil een team van internationale.
 2. Een openhartoperatie twee jaar geleden was het signaal om die droom niet langer uit te stellen. Hij toog aan de slag met jatten of bolkommen, zijn handelsmerk, en werkte een eigen interpretatie uit van Het Laatste Avondmaal, het meesterwerk uit 1498 van Leonardo da Vinci, waarvan het Da Vinci-Museum in de norbertijnenabdij in Tongerlo een
 3. Het Laatste Avondmaal, naar Leonardo da Vinci . een wonderlijke geschiedenis. Piet Boncquet, Greet Terwijl het origineel in Milaan langzaam kleur en glans verliest, schittert een van de oudste en beste kopieën van dit werk nog steeds in de abdij van Tongerlo. Wie was de kunstenaar
 4. De mooiste replica van het Laatste Avondmaal Uitgebreide beschrijving. Sedert 1545 is de abdij van Tongerlo in het bezit van een zeer getrouwe en mooie replica van het Laatste Avondmaal. Het originele werd door Leonardo da Vinci geschilderd in de eetzaal van het klooster Santa Maria delle Grazie te Milaan
 5. Het laatste avondmaal is zo populair omdat het verwijst naar de mis. Vast onderdeel is de uitdeling van brood (eet,dit is mijn lichaam) en wijn (drink, dit is mijn bloed). De reformatie heeft alle versiering uit de kerk geweerd. De betekenis van het avondmaal bleef. Alleen de belijdende gelovigen mogen eraan deelnemen

Replica 'Het Laatste Avondmaal' in Abdij van Tongerlo

 1. Borduurwerk van Het Laatste Avondmaal. 17 april 2019. Begin dit jaar was in Haarlem een replica te zien van de wereldberoemde wandschildering van Het Laatste Avondmaal, geschilderd door Leonardo da Vinci. De presentatie hiervan was bijzonder, namelijk op origineel formaat, dat is vier-en-een-half bij bijna negen meter
 2. icaner klooster in Milaan
 3. Vivek Vilasini: Een Indiaas Laatste Avondmaal. Dat Leonardo Da Vinci's werk nog steeds andere kunstenaars inspireert blijkt uit de fotografische versie van 'Het Laatste Avondmaal' door de Indiase kunstenaar Vivek Vilasini. Het werk roept vragen op over onze huidige samenleving en hoe wij omgaan met de situatie in het Midden Oosten
 4. eerd door het enorme complex van de Norbertijnen-abdij. Grote gebouwen , een fikse kerk, een griot binnenterrein, een relatief nieuw da Vinci museum met een kopie van het Laatste Avondmaal, een boerenkrijgschuur met een (wat donkere.
 5. Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci is één van de beroemdste kunstwerken die we kennen. Google Arts and Culture deed digitaal onderzoek naar een kopie van het werk dat in Londen te zien is. Het originele werk van Leonardo da Vinci is te vinden in de Santa Maria delle Grazie in Milaan, maar er is ook een aantal kopieën van het schilderij bekend
 6. Tongerlo. Je kan de abdij van Tongerlo in ofwel vóór je de fietsroute doet of erna. Het binnenhof en de omliggende gebouwen is al de moeite om zien. Voor het oudste replica te zien van 'Het Laatste Avondmaal' van da Vinci moet je naar de abtstuin

Hangt er een echte Da Vinci in de abdij van Tongerlo

Tentoonstelling in twaalf kijkvensters in het centrum van Venray Gastcurator Ben van Kollenburg verzamelde een aantal hedendaagse interpretaties van het Laatste Avondmaal: een tafel met alleen maar Judassen of een stel gieren die een feestdis komen verstoren. Maar ook het laatste ontbijt van de dochter voordat ze definitief het ouderlij Het Laatste Avondmaal is het hele jaar voor groepen toegankelijk. Afspraken: 00.32.14541001. Individuele bezoekers van 1 mei t/m 30 sept. dag. behalv Ik had het verlangen om me in deze bijzondere kunstenaar te verdiepen en automatisch kom je dan uit bij een van zijn beroemdste kunstwerken het Laatste Avondmaal. Daar is natuurlijk heel veel over geschreven en door het boek van Dan Brown, de Da Vinci Code, dat daarna ook nog eens is verfilmd, is dit schilderij ook in deze tijd behoorlijk bekend geworden En daarvoor moest ze naar de abdij van Tongerlo. Wie een uitstap wil maken naar de Kempen, moet zeker eens een kijkje gaan nemen naar dat wereldberoemde schilderij Het Laatste Avondmaal

Waarom ‘Het Laatste Avondmaal’ van da Vinci dat in de

Da Vinci Museum (Tongerlo) - 2021 Alles wat u moet weten

Leonardo da Vinci, Het Laatste Avondmaal, Abdij van Tongerlo, 1498 Het origineel in Milaan is intussen zo vaak bijgeschilderd dat je je kunt afvragen of het schilderij nog van Da Vinci zelf is. Je hoeft dus niet naar Milaan, maar kunt evengoed naar Tongerlo, waar het werk sinds 1545 hangt

Is replica van Het Laatste Avondmaal in Tongerlo van Da

 1. Da Vinci schilderde zelf mee aan Laatste Avondmaal van
 2. » Kroniek - Tongerl
 3. Laatste Avondmaal' in abdij van Tongerlo is geen replica
Hangt er een Da Vinci in Tongerlo? | StampMedia